4 Bahan Utama Vivix Sehingga Terkenal Sebagai Tonik Ajaib

Vivix Shaklee merupakan sejenis makanan tambahan berbentuk cecair yang pekat dan likat. Terdiri dari 4 pati bahan utama dimana tiada langsung campuran air mahupun gula. Nak tahu bukti yang menunjukkan vivix ni tiada campuran air dan gula?? ok nanti lepas habis saya kongsikan 4 bahan utama Vivix saya akan bagitahu caranya.

Jom kita tengok apakah 4 bahan utama Vivix sehingga terkenal sebagai tonik ajaib.
Vivix terdiri daripada pati buah-buahan yang sangat tinggi dengan khasiat dan kebaikan.

4 Bahan Utama Vivix Sehingga Terkenal Sebagai Tonik Ajaib1. ANGGUR MUSCADINE
2. LOBAK UNGU ( PURPLE CARROT)
3. ELDERBERRY (SUMBUCUS NIAGRA)
4. POLYGONUM CUSPIDATUM (KNOTWEED JEPUN)

4 Bahan Utama Vivix Sehingga Terkenal Sebagai Tonik AjaibANGGUR MUSCADINE

Mengandungi asid allegik dalam kepekatan yang tinggi iaitu sejenis phyto-nutrient yang tidak dijumpai dalam mana-mana buah anggur lain dimana mempunyai kehebatan dalam menghentikan tindakbalas kimia pennyebab kanser, anti virus dan anti bakteria. Untuk mengekalkan khasiat anggur muscadine, para saintis telah menjalankan ekstrak sejuk dan lembut untuk mendapatkan satu ekstrak yang sangat bermutu tinggi. Ekstrak ini juga berfungsi sebagai anti penuaan.

FB_4 Bahan Utama Vivix Sehingga Terkenal Sebagai Tonik AjaibLOBAK UNGU (PURPLE CARROT)

Merupakan sumber terbaik Vitamin A, carotenoids, phenolic, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterspenes. Lobak ungu juga mengandungi bahan antioksida utama yang tinggi iaitu anthocyanins. Anthocyanins juga dapat bertindak sebagai anti radang, anti mikrobial, dan juga anti carcinogen serta berkebolehan dalam mengurangkan risiko penyakit koronari jantung. Selain itu, asid klorogenik yang juga terdapat dalam lobak ungu dipercayai bertanggungjawab dalam mengurangkan diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan kopi.

FB_4 Bahan Utama Vivix Sehingga Terkenal Sebagai Tonik AjaibELDERBERRY ( SAMBUCUS NIAGRA)

Sejenis tumbuhan yang berkesan dalam mengubati simpton flu iaitu influenza B. Mengandungi flavonoids yang merupakan antioksidan yang kuat dimana dapat menguatkan sistem imun untuk mealwan jangkitan virus dan bakteria. Seperti lobak ungu, elederberry juga mengandungi anthocyanins yang bertingdak sebagai anti radang dan juga dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit @ demam berkaitan dengan selesema @ influenza. Selain itu ekstrak elderberry juga berkesan terhadap jangkitan yeast, asthma, batuk, sesak hidung dada dan diabetes serta dapat merendahkan tahap kolestrol dan menghalang oksidasi kolestrol LDL yang mana merupakan penyebab utama penyakit kardiovaskular. Elderberry juga mampu memberi perlindungan dari serangan sakit jantung, stroke, stress, memperbaiki penglihatan dan juga penghadaman.

FB_4 Bahan Utama Vivix Sehingga Terkenal Sebagai Tonik AjaibPOLYGONUM CUSPIDATUM (KNOTWEED JEPUN)

Merupakan sumber resveratrol (bertindak sebagai anti penuaan) selain daripada kulit anggur merah dan biji anggur merah. Resveratrol juga sangat membantu dalam melambatkan proses penuaan, merendahkan paras kolestrol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan dapat mengurangkan berat badan.

Vivix merupakan makanan tambahan anti penuaan yang terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee.

Inilah rahsia kehebatan vivix sebagai tonik ajaib yang merupakan dari sumber ekstrak tumbuh-tumbuhan semulajdi. Ok dah sampai masanya saya nak berkongsi cara untuk menunjukkan bahawa vivix tidak mengandungi campuran air mahupun gula.

Caranya adalah meletakkan vivix di dalam frezer iaitu di tempat beku selama semalaman @ seharian. Apa yang bakal anda dapati adalah vivix itu tidak membeku langsung.. Ya serius memang vivix tidak membeku. Sekiranyan ada kandungai air mahupun gula, vivix pasti akan membeku seperti ais dan juga mengeras seperti gula dibekukan dengan berbentuk crystal. Selain itu teknik ini juga boleh diuji untuk menentukan ketulenan madu di rumah anda. Selamat mencuba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge