Buang LEMAK dengan Lecithin Shaklee

Menurut statistik Malaysia berada pada kedudukan tertinggi di kalangan negara
Asean. Manakala tangga ke enam di rantau Asia Pasifik. Statistik ini amat menggerunkan. Punca utama kegemukkan dikalangan rakyat Malaysia adalah disebabkan pengambilan gula yang berlebihan.

Apa itu Lecithin?

lec5

Lecithin Shaklee adalah berasaskan soya. Soya merupakan sumber lecithin paling kaya, paling best dan bebas kolestrol. Perlu diingat system badan kita tidak boleh menghasilkan lecithin dengan sendiri. Justeru itu kita disarankan untuk mengambil lecithin berasakan soya ini untuk melancarkan pengurusan berat dan system badan kita.

Kebaikan Lecithin Shaklee yang best ini salah satunya adalah sebagai pemecah lemak dan ianya sesuai untuk ibu menyusu. Kenapa sesuai untuk ibu menyusu? Satu lagi kebaikan lecithin kepada ibu menyusu adalah dapat mengatasi masalah saluran susu tersumbat. secara tak langsung boleh mngelakkan berlakunya bengkak susu.

Amaran kepada ibu menyusu jangan sembarangan makan produk kuruskan badan, nanti ibu tak kurus, kesan buruk pula dapat kepada baby dan kadang-kadang kita tak tahu pun kesan sampingan produk pelansingan di pasaran untuk jangka masa panjang.

Berapa lama makan lecithin shaklee boleh kurus?

Soalan yang sering diajukan oleh ramai orang. Berapa lama makan lecithin berat boleh turun. Berat turun ni subjektif. Mengikut kadar metabolisme masing-masing. Ada yang sebulan boleh turun 4kg, ada yang 1kg. Ikut badan masing-masing. Jangan stress kalau ada orang turun banyak anda turun sikit. Bahaya jugak kalau turun banyak secara mendadak dan masa yang singkat.

lec6


Kebaikan Lecithin Shaklee

  • Lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak.
  • Lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.
  • Lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.
  • Lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.
  • Lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease. lecithin adalah makanan otak dan saraf.
  • Lecithin dapat membantu masalah insomnia. ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur.
  • Lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.
  • Lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).
  • Lecithin bertindak sebagai pelincir kepada sendi- sendi badan kita.
  • Lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS

Jom kita tengok bagaimana Lecithin bertindak dengan lemak.

lec3

1. Minyak di dalam gelas dimana terdapat 2 lapisan yang jelas antara air dan minyak.

2. 1 biji lecithin di masukkan ke dalam gelas

3. Air tadi di kacau sebentar.

4. Selepas di kacau, lemak seperti bercampur dengan air.

5. Molekul lemak telah terurai dan larut dalam air.

6. Semakin banyak molekul lemak terurai

7. Minyak @ lemak terurai sepenuhnya dan larut  di dalam air.

Berikut saya berkongsi testimoni mereka yang telah berjaya kurus dengan lecithin.

testilec1

testimoni lecithin 1

Teringin nak berjaya kurus macam mereka jom hubungi saya sms/watsapp/call 0125027002 untuk maklumat lanjut.

Lecithin merupakan salah satu produk yang terdapat di dalam set kurus shaklee. Saya sarankan mengambil 1 set kurus shaklee supaya dapat kurus dengan lebih berkesan. Boleh klik Set Kurus Shaklee untuk mendapatkan lebih penerangan mengenai set kurus shaklee.

Kawan-kawan juga boleh teruskan pembacaan tentang Seronoknya Turun Berat Badan Sampai Nampak Macam Pakai Baju Pinjam. Di harap dengan perkongsian ini dapat membantukawan-kawan dalam memilih set kurus yang terbaik.

Jangan lupa untuk menghubungi saya ok di 0125027002

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge