Cara Hilangkan Kelopak Garam @ Gegata Anak Saya Sekelip Mata


Alkisahnya kelopak garam @ gegata ni naik dekat anak lelaki saya beberapa hari yang lepas. Yang saya boleh perasan sebelum masuk tidur dalam jam 10 malam macam tu, nampak anak lelaki saya dok tergaru-garu merata badan. Dalam hati terdetik ape ke heyyy le budak ni dok tergaru-garu ni.

Saya pun panggil dia minta buka baju, maaaakkkk aaaiiiii!!! terkejut den tengok penuh badan dia merah naik kembung-kembung macam kelopak garam tu. Jadi hari ni saya nak kongsi cara hilangkan kelopak garam @ gegata sekelip mata saja. Selalunya benda ni jadi kalau ada alahan @ alergi apa-apa. Nak bawa pegi klinik, klinik dah tutup.

Gegata @ kelopak garam

rupa gegata yang naik di badan. pic ni saya ambil di google ja sebab lupa nk ambil pic gegata yang naik kat badan anak saya tu.

Siapa pernah naik gegata @ kelopak garam mesti tau betapa gatalnya kan? Tergaru sana, tergaru sini dah mcm kera pun ada hahahah.. nasib la kan dah gatal mesti la garu. Agak-agak korang la kan terkejut tak tengok  gegata @ kelopak garam hilang lepas bangun tidur? tanpa makan ubat… Haaa sini saya nak share mcm mana saya boleh hilangkan kelopak garam @ gegata, sekelip mata ja dah hilang. Dah macam magic dah.

Aku tak da lah nak gelabah bewak sebab aku pun pernah jadi macam ni beberapa tahun yang lepas, so boleh cool la lagi sambil pikir-pikir nak sapu ubat apa. Masa jadi kat aku tu aku telan ubat jelah..

Nak sapu apa la kat badan anak aku ni sebab kat rumah tak ada ubat alergi dan ni pertama kali jadi kat dia. Pikir punya pikir baru teringat krim ajaib tu.. Jadi apa lagi zasss p ambil krim ajaib tu sapu kat tempat yang merah-merah dan gatal-gatal tu. Krim ajaib ni rasa sejuk-sejuk nyaman ja tau.. jadi dia pun rasa selesa sambil tergelak-gelak tahan geli dek kerana aku sapu krim ajaib tu kat badan dia. Dah siap sapu pakai baju semula dan suruh dia tidur, sambil-sambil tu aku jenguk-jenguk juga la dia tengok samada boleh tidur ke tidak. Alhamdulillah tengok lena ja sampai ke pagi.

Dia bangun ja pagi tu terus aku tanya samada ada rasa gatal-gatal lagi tak?? Katanya dah tak gatal dah. Aku suruh dia buka baju sebab nak tengok ada lagi tak. Terkejut tengok gegata @ kelopak garam hilang. Wowwww bagus la krim ajaib ni.. Selamat rm50 aku sebab tak perlu bawa pegi klinik hahahah… Tengah hari tu dok pantau la juga kot tiba-tiba choihhh lagi gegata @ kelopak garam tu. Alhamdulillah dah tak naik dah, sampai ke malam dok pantau tak naik-naik dah… Bagusla krim ajaib ni, penyelamat tika diperlukan dan yang best lagi jimat rm50 haku hahahah…

Korang mesti tertanya-tanya apa ke benda la krim ajaib tu kan?? ok sian korang kan, ni aku nak bgtau apa krim ajaib yang aku sapu kat anak aku tu. Krim ajaib tu adalah Herbal blend Shaklee. Nak tau apa ke benda Herbal Blend shaklee tu boleh klik SINI

herbal blend

Ishhh serious cakap la, korang mesti standby herbal blend kat rumah. Herbal blend ni bukan setakat untuk kelopak garam saja tau. Herbal blend ni multi purpose tau. Yang bestnya herbal blend ni terdiri daripada bahan semulajadi tiada bahan kimia merbahaya. Dekat baby pun boleh sapu jika naik ruam ke, kena gigit nyamuk ka.. Bukan untuk kanak-kanak sahaja, dewasa pun boleh.

Nak tahu krim Herbal Blend Shaklee ni diperbuat daripada apa?

Krim HB ni diperbuat daripada bahan semulajadi iaitu tumbuhan seperti sage, horse chestnut, yarrow dan rosemary.

Tumbuhan-tumbuhan ini telah digunakan sejak berzaman untuk kecantikan kulit. Bukan itu saja ia sangat banyak kegunaannya, misalnya..

Sage membantu meransang pembaharuan sel kulit dan meningkatkan peredaran darah. Ia juga baik untuk mengurangkan selulit, masalah jerawat, kaki makan air dan kulit pecah, dan melegakan gejala-gejala ekzema dan psoriasis.

Sebab tu lah kalau anak kecil kita kena ruam lampin ataupun gatal-gatal, cepat sangat baik dan licin balik kulitnya.

Horse Chesnut pula digunakan untuk menghilangkan tanda kegelapan (dark circle) bawah mata dan bersifat anti-radang.

Rosemary memberi manfaat kepada phyto-nutrien, anti- oksidan, dan mempunyai asid penting. Ia kaya dengan vitamin C.

Sage pula bersifat antiseptik dan baik untuk melegakan kesakitan sendi.

Keistimewaan krim ini ialah ia diperbuat dari tumbuhan, diuji secara klinikal dan yang penting tiada bahan kimia merbahaya!

Dan yang paling penting, krim herbal blend ni bebas daripada Paraben. 😉

Krim yang berbaloi untuk satu keluarga.Kalo nak tahu lanjut boleh klik dekat link yang kat atas tu atau boleh terus hubungi saya 012 502 7002 untuk respon yang cepat.

Boleh juga pm saya di FB Maziah Ismail jangan lupa request friend sekali na, tambah kenalan, sembang-sembang dan berkongsi tips.

Ok Bye… Jumpa di entry yang seterusnya

ooo ada sikit lagi sambungan khas untuk anak-anak kita. Saya pasti ramai ibu-ibu dan bapa-bapa risau jika anak kurang makan, badan pun kurus kering ja, nampak pun macam tak sihat kan. Selain itu senang sangat jatuh sakit macam demam dan selesema especially jika yang tinggal di rumah asuhan, nursery @ taska.

Di bawah ni ada video yang saya nak kongsikan bersama-sama. Cer klik video tu untuk tengok apa yang ibu-ibu bertuah ini lakukan untuk anak-anak mereka.

Anak Kurus Kering & Selalu Sakit Di Taska, Apa Nak BUAT? from iReach HD on Vimeo.

Macam mana nak dapatkan herbal blend dan juga supplement yang ibu-ibu di atas ceritakan? Boleh hubungi saya di 012 502 7002 sekarang. Masalah gegata hilang, anak pun berselera makan.. Antibodi anak pun makin meningkat.

4 thoughts on “Cara Hilangkan Kelopak Garam @ Gegata Anak Saya Sekelip Mata

  1. assalam… nak tny la…sy ade guna herbal cream ni td… anak sy kna gegata… tp makin teruk..gegata makin merah dan besar..mohom penjelasan…

    • Wsalam.. mungkin krim tu x sesuai dgn anak puan.. puan boleh rujuk semula dgn seller yg puan dapatkan krim ni.. tq puan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge