Cara Vivix Bertindak Dalam Mengawal Punca Pelbagai Penyakit.

Seperti yang diketahui, vivix merupakan makanan tambahan yang sangat hebat dalam membantu mengawal banyak penyakit. Tetapi bagaimana cara vivix bertindak sehingga mampu bertindak sebegitu rupa?

Dalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjuk kesan kepada 4 mekanisma penting penuaan pada sel.

Apakah 4 mekanisma penting itu?

Cara Vivix Bertindak Dalam Mengawal Punca Pelbagai Penyakit.1. Membaiki dan melindungi sel DNA

Cara Vivix Bertindak Dalam Mengawal Punca Pelbagai Penyakit.Setiap manusia terdedah dengan benda-benda yang boleh menyebabkan kerosakan sel DNA seperti pencemaran udara, air serta penggunaan bahan kimia dalam teknologi makanan. Akibat dari serangan ini, sel DNA mengalami kerosakan yang boleh menganggu fungsi sel serta jangka hayat hidup sel. Ekstrak yang terdapat di dalam vivix bertindak dengan melindungi dan memperbaiki sel DNA agar dapat menjalankan fungsi sel serta memberi jangka hayat sel yang sepatutnya.

2. Memberi kesan positif dalam mengawal genetik

Cara Vivix Bertindak Dalam Mengawal Punca Pelbagai Penyakit.Pengawalan genetik menyumbang kepada kemerosotan jangka hayat sel. Resveratrol di dalam Vivix bertindak dengan mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sel.

3. Menggalakkan pembentukan baru mitochondria.

Cara Vivix Bertindak Dalam Mengawal Punca Pelbagai Penyakit.Mitochondria merupakan sumber tenaga kepada sel, jadi ia sangat penting dalam memastikan sel dapat berfungsi sepenuhnya. Apabila mitochondria semakin merosot maka fungsi sel juga turut terjejas. Sebatian ekstrak di dalam Vivix telah menggalakkan pembentukan baru mitichondria dalam menyalurkan tenaga yang diperlukan oleh sel. Sebatian ekstrak itu adalah resveratrol dan juga polyphenol yang terdapat di dalam Anggur Muscadine.

4. Melambatkan pembentukan protin AGE (Advanced Glycation End products)

Cara Vivix Bertindak Dalam Mengawal Punca Pelbagai Penyakit.Penimbunan berlebihan protin AGE boleh menyebabkan kerosakan sel yang akan menjejaskan fungis sel serta jangka hayat sel. Apakah AGE? AGE merupakan lebihan protin dan gula yang terikat bersama. Apabila badan mengandungi banyak protin AGE sel akan menjadi tepu dan menyekat sel untuk berfungsi. Jadi apabila makin bertambah protin AGE, sel tidak dapat menjalan fungsi dengan sebaiknya dan menyebabkan punca pelbagai penyakit.
Ekstrak polyphenol yang terdapat di dalam Vivix yang mana 10x lebih kuat dari resveratrol merupakan bahan yang dapat melambatkan pembentukan protin AGE.

Jadi beginilah Vivix bertindak dalam mengawal punca pelbagai penyakit dari akar umbi iaitu dari sel itu sendiri. Apabila sel dapat berfungsi dengan baik maka kebarangkalian untuk mendapat penyakit kronik adalah kurang.

Betapa hebatnya khasiat buah-buahan ciptaan Allah yang terdapat dalam vivix. Jika kita nak cari satu-satu bahan yang terdapat dalam vivix rasanya sangat mustahil untuk dapat dengan mudah. Dengan hanya mengambil vivix kita akan dapat semua khasiat sekaligus. Rasa macam nak telan je vivix sekarang untuk persediaan menjaga sel-sel dalam badan supaya sihat walafiat, nak jadi 25 tahun lebih muda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge