Cara Vivix Membantu Pesakit Kanser Sihat Kembali

Kanser merupakan penyakit kronik yang sangat bahaya kerana ia menyerang dalam senyap dan boleh menyebabkan kematian. Kebanyakkan pesakit kanser hanya dapat kesan penyakit yang dihadapi apabila sakit itu telah teruk atau berada pada peringkat yang tingigi. Berikut merupakan statistik penyakit kronik di Malaysia dan penyakit barah merupakan salah satu penyakit yang mempunyai peratusan ke 2 tertinggi iaitu 17%.

Cara Vivix Membantu Pesakit Kanser Sihat Kembali
Kanser berlaku apabila sel-sel yang tidak normal berkembang dan merebak dengan cepat. Manakala sel-sel badan yang normal membesar dan membahagi dan tahu untuk berhenti apabila sampai tempohnya dan lama-kelamaan akan mati. Tetapi tidak dengan sel-sel kanser yang tiada had untuk berhenti dan mati. Itulah bahayanya sel kanser jika tidak dirawat.

Dalam setiap badan manusia mempunyai sel kanser, tetapi sel itu tidak aktif. Jika berlakunya pengaktifan sel kanser maka sel itu akan membesar dan merebak. Bagaimana sel -sel kanser ini boleh aktif? Pengaktifan sel ini berkaitan rapat dengan gaya hidup serta persekitaran sekeliling seperti tabiat merokok, obesiti, pendedahan kepada radiasi, pendedahan kepada bahan kimia penyebab kanser (karsinogen), hormon, keradangan kronik dan kurang bersenam.

Apabila seseorang itu diserang kanser, sel-sel kanser akan membesar dan merebak dengan cepat. Apabila sel-sel ini merebak dengan cepat maka sel-sel normal akan terjejas dan rosak. Maka sel-sel ini tidak dapat berfungsi. Sel-sel ini akan membentuk tumor. Tumor ini terbahagi kepada 2 jenis iaitu tumor benigna dan tumor malignan.

Tumor benigna merupakan tumor setempat dimana ia hanya akan menjejaskan tisu yang terdekat sahaja. Manakala tumor malignan pula boleh menjejaskan tisu di seluruh badan melalui salur darah dengan melalui proses metastasis. Tumor malignan merupakan tumor yang sangat serius.

Cara Vivix Membantu Pesakit Kanser Sihat KembaliNamun begitu anda tidak perlu risau kerana setiap penyakit ada ubatnya. Kita perlu ikhtiar dan usaha untuk mengubati sesuatu penyakit hingga sembuh dan jangan lupa juga untuk berdoa padaNya. Setiap kesembuhan adalah dengan izin dariNYA, segala usaha dan cara yang dilakukan merupakan asbab sahaja.

Vivix merupakan makanan tambahan yang mempunyai khasiat yang sangat tinggi dalam membantu memulihkan sel-sel yang rosak akibat serangan kanser. Kandungan bahan di dalam vivix terdiri daripada bahan yang dipercayai dapat membantu sel-sel yang terjejas ini untuk kembali pulih dan dapat berfingsi seperti sediakala. Secara tidak langsung akan menyekat dari sel-sel kanser untuk terus merebak.

Bagaimana vivix bertindak dalam membantu pesakit kanser siaht kembali?
Terdapat 4 cara atau mekanisma vivix bertindak.

Cara Vivix Membantu Pesakit Kanser Sihat Kembali1. Membaiki dan melindungi sel DNA
Cara Vivix Membantu Pesakit Kanser Sihat KembaliEkstrak yang terdapat di dalam vivix bertindak dengan melindungi dan memperbaiki sel DNA agar dapat menjalankan fungsi sel serta memberi jangka hayat sel yang sepatutnya. Sel-sel kanser telah merosakkan dan memusnahkan sel-sel yang lain dan menyebabkan sel tidak dapat berfungsi dengan baik. Resveratrol di dalam vivix mampu membantu membaiki DNA sel-sel yang telah rosak dan melindungi sel-sel tersebut.

 Cara Vivix Membantu Pesakit Kanser Sihat Kembali
2. Memberi kesan positif kepada pengawalan genetik.
Cara Vivix Membantu Pesakit Kanser Sihat KembaliPengawalan genetik menyumbang kepada kemerosotan jangka hayat sel. Resveratrol di dalam Vivix bertindak dengan mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sel. Sel-sel kanser telah menjejaskan jangka hayat sel-sel yang normal, jadi di sini vivix bertindak dengan melambatkan kitaran sel dan secara tidak langsung dapat melanjutkan usia sel serta melambatkan proses penuaan sel dari musnah.

3. Memberi tenaga kepada sel yang lemah. Sumber tenaga sel adalah daripada mitochondria.
Cara Vivix Membantu Pesakit Kanser Sihat KembaliSel-sel yang rosak akibat serangan sel kanser menjadi lemah dan lama-kelamaan sel itu akan mati jika sumber tenaga tidak mencukupi. Mitochondria merupakan sumber tenaga kepada sel, jadi ia sangat penting dalam memastikan sel dapat berfungsi sepenuhnya.  Resveratrol di dalam Vivix telah membantu menggalakkan pembentukan baru mitichondria dalam menyalurkan tenaga yang diperlukan oleh sel.

4. Melambatkan pembentukan protin AGE (Advanced Glycation End Products)
Cara Vivix Membantu Pesakit Kanser Sihat KembaliPenimbunan berlebihan protin AGE boleh menyebabkan kerosakan sel yang akan menjejaskan fungsi sel serta jangka hayat sel. Apakah AGE? AGE merupakan lebihan protin dan gula yang terikat bersama. Apabila badan mengandungi banyak protin AGE sel akan menjadi tepu dan menyekat sel untuk berfungsi. Jadi apabila makin bertambah protin AGE, sel tidak dapat menjalan fungsi dengan baik. Secara tidak langsung ini akan  memudahkan sel-sel kanser menyerang sel-sel yang normal.

Ekstrak polyphenol yang terdapat di dalam Vivix yang mana 10x lebih kuat dari resveratrol merupakan bahan yang dapat melambatkan pembentukan protin AGE.

Maka dengan cara atau mekanisma inilah vivix dapat membantu pesakit kanser sihat kembali. Untuk maklumat anda seorang bekas pesakit kanser paru-paru selama 10 tahun telah sembuh seperti sediakala setelah mengamalkan vivix secara konsistan. Nak tahu kisah lanjut mengenai beliau boleh klik sini.

Langkah-langkah pencegahan dari serangan kanser klik sini..

Cara Vivix Membantu Pesakit Kanser Sihat Kembali
Anda boleh hubungi saya di 012 502 7002 untuk mendapatkan vivix yang hebat ini sekarang. Bertindak sekarang kerana masa tidak menunggu anda. Cepat bertindak cepatlah hasilnya. Jom dapatkan vivix promosi dengan mendapat wang tunai serta penjimatan hebat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge