Resepi Tapai Pulut Paling Senang Kompom Jadi

Resepi Tapai Pulut Paling Senang Kompom Jadi

Tapai merupakan makanan kegemaran kebanyakkan rakyat Malaysia. Rasanya yang manis-manis dan sesuai dijadikan pencuci mulut. Tapai terdapat macam-macam jenis seperti tapai pulut, tapai nasi serta tapai ubi kayu. Saya sekeluarga merupakan pengemar tegar tapai pulut. Jika buat 2 kilo pulut Continue reading

Resepi Ayam Karamel Mudah Dan Sedap, Hanya Perlu 6 Bahan Sahaja.

Resepi Ayam Karamel Mudah Dan Sedap, Hanya Perlu 6 Bahan Sahaja.

Ayam karamel merupakan ayam kegemaran anak-anak saya. Hari ini saya nak share resepi yang saya gunakan untuk buat ayam karamel mudah dan sedap, perlu 6 bahan sahaja. Sikit je pun bahanya, tapi hasilnya memang sedap. Jika saya masak ayam karamel Continue reading

Punca Kek Tak Menjadi, Sebab Apa?

sumber Google

Tak semua orang ada bakat semulajadi buat kek mesti menjadi dengan cantiknya. Salah seorangnya adalah saya sendiri. Dulu kalau buat kek mesti stress sebab asyik tak jadi. Sudahnya ke tong sampah. Nak tahu tak punca kek tak menjadi? Seperti yang Continue reading

Resepi Coklat Moist Masak Dalam Masa 30 Minit Sahaja

Kek coklat moist yang di bakar di dalam periuk ajaib saya.

Saya yakin kek coklat moist merupakan salah satu kek yang menjadi kegemaran kita. Terutamanya anak-anak kecil, termasuklah anak-anak saya. Hari ini saya nak berkongsi resepi coklat moist masak dalam masa 30 minit sahaja. Selalunya jika kita buat coklat moist samada bakar Continue reading

Resepi Ayam Goreng Berempah Simple dan Mudah

Ayam yang siap di goreng

Assalamualaikum, terima kasih kerana sudi masuk dan baca blog saya. Saya harap info dari perkongsian saya dapat membantu pembaca mencari dan menyelesaikan masalah yang dihadapi. Hari saya nak berkongsi Resepi Ayam Goreng Berempah Simple dan Mudah. Resepi ini tiba-tiba datang Continue reading

Tips Cucur jemput-jemput kekal lembut walaupun sudah sejuk

Assalamualaikum dan selamat petang. Hari ini saya hendak berkongsi Tips Cucur jemput-jemput kekal lembut walaupun sudah sejuk. Cucur selalunya dijadikan sebagai sarapan dan juga minum petang yang enak di makan bersama-sama keluarga kan? Enak dimakan panas-panas sebab ketika panas-panas cucur masih Continue reading

Cara Buat Roti Semudah ABC

buat roti semudah ABC

Assalamualaikum… Di sini baru saja lepas hujan, hujan turun sangat lebat tadi… Dalam fikiran bestnya kalo dapat makan roti homemade panas-panas.. jadi zasss terus sediakan bahan buat roti. Semasa tengah mengarang entry ini, ‘buah hati’ saya tengah bekerja keras menguli Continue reading