Cara Pekatkan Susu Badan Supaya Baby Tidur Lena.

Saya sering mendengar kawan-kawan saya merungut baby mereka tak kenyang kerana susu badan kelihatan cair. Jadi baby tidur pun tak lena kerana lapar. Saya ada cara pekatkan susu badan supaya baby tidur lena setiap malam.

Tapi untuk pengetahuan ibu-ibu semua, susu badan kita memang kelihatan cair pada awal-awal kerana awal-awal susu itu adalah air. Bila baby dah lama menyusu susu yang keluar akan kelihatan lebih putih dan pekat. Susu yang dihujung-hujung itu yang akan beri kekenyangan pada babay.

Ibu-ibu nak tahu tak macam mana cara pekatkan susu badan lebih dari biasa dan baby akan cepat kenyang dan tidur lebih lena? Caranya adalah minum ESP shaklee. Saya dah mengalami perbezaan sendiri sebelum dan selepas saya amalkan ESP ketika menyusukan baby saya.

Saya mula ambil ESP ketika anak saya berumur setahun lebih. Ambil ESP pun bukan sebab nak tambah susu tetapi ambil sebab nak tambah energy saya. ALHAMDULILLAH selepas mengambil ESP badan saya rasa bertenaga dan cergas. Bonus yang saya dapat anak saya kenyang setiap kali lepas menyusu dan sendawa. Agak jarang saya dengar anak saya sendawa selepas menyusu. Tapi sejak saya minum ESP mesti anak saya akan sendawa setiap kali lepas menyusu. Ya Allah bahagianya dgr anak saya sendawa lepas menyusu. Rasa puas hati dan happy.

Apabila tidur malam pun anak saya tidur dengan lena dan kurang dah berjaga malam untuk menyusu. Sebelum ni mesti 3@4 kali dia akan bangun menyusu. Tapi sejak minum ESP anak saya hanya berjaga 1@2 kali sahaja untuk menyusu. Saya dapat menyusu anak saya ni hingga umur dia 2 tahun 4 bulan. Ni lah anak bertuah saya yang dapat susu ibu selama 2 tahun 4 bulan.

esp1

Anak saya wean off pun kerana saya hamil anak seterusnya. Niat di hati tak mahu wean off lagi kerana susu badan masih banyak. Tapi tak terdaya saya kerana nipple saya sakit dan pedih setiap kali anak saya menyusu. Kemudian saya dan suami ambil keputusan untuk wean off anak saya dari menyusu.

Sekarang saya sambung menyusu baby yang baru lahir. Alhamdulillah susu badan banyak dan sentiasa cukup. Baby pun kenyang dan tidak meragam kerana perut sentiasa kenyang hihi.. tidur malam pun tidur nyenyak. Bangun menyusu 2x shj. Lepas tu sambung lena sampai ke pagi.. saya pun tak la jadi macam zombie berjaga malam.

esp2

Di sini saya akan berkongsi beberapa testimoni ibu-ibu yang mengambil ESP sebagai:

Penambah tenaga.
Milk booster.
Ada ibu yg merasakan susu pekat dan baby cepat kenyang.
Kulit bertambah putih dan gebu.
Dapat turunkan berat badan dan mendapat berat badan yang ideal.

Jika ibu-ibu nak baby cepat kenyang dan tidur lena macam baby saya boleh try ESP shaklee. Call/sms/watsapp/telegram 012 502 7002 saya sekarang.. Tak rugi jika mencuba kerana pasti ibu-ibu akan puas hati.

esp6 esp5 esp4 esp3

Jangan lupa hubungi saya di 012 502 7002. Sekarang baby saya dah tak meragam kerana perut sentiasa kenyang. Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut senang hati hihi..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge