Elak kurang darah ketika hamil dengan VITA LEA Shaklee

Masalah yang sering dihadapi oleh ibu hamil adalah masalah kurang darah ketika hamil atau kekurangan hemoglobin (Hb) juga dikenali sebagai ANEMIA.

Apa itu kurang darah? punca? apa risiko pada bayi dan ibu? Boleh klik link di sebelah untuk penerangan lanjut..

Entry kali ini saya hendak berkongsi testimoni saya sendiri yang sering mengalami kurang merah @ anemia ketika hamil. Dari anak pertama sehingga ke tiga saya sering mengalami masalah kurang darah merah (Hb). Semasa cek up kali pertama atau masa mula buat buku Hb saya Alhamdulillah ok.. cantik ja.

Tapi bila masuk cek up kali ke 2 mesti turun, turun bukan sikit tp banyak juga sampai nurse kena tulis bacaan Hb saya guna pen merah.. Tanda amaran la tu sebab kurang banyak. Adoi la, mula perasaan risau datang sebab jika tidak diatasi masalah kurang darah akan menyebabkan risiko pada bayi dalam kandungan dan juga ibu itu sendiri.

Macam biasa apabila Hb rendah maka nurse pun beri pil tambah darah serta menasihati cara pemakanan yang betul dan juga makanan yang perlu di ambil untuk menambahkan Hb. Masalahnya apabila saya makan pil tambah darah saya akan sembelit. Dah timbul lagi satu masalah.. Hrmmm… Apa boleh buat kena la juga makan sebab tiada pilihan lain..

Pada Desember 2013 saya di sahkan hamil anak ke empat. Jadi apabila saya disahkan hamil anak ke empat ini saya hanya konsistan mengambil supplement Shaklee. Supplement apa yang saya ambil adalah set hamil shaklee:

Elak kurang darah ketika hamil dengan VITA LEA Shaklee

  • B complex
  • Vita Lea
  • Vita C
  • Ostematrix
  • ESP

Masa cek up pertama berdebar juga hendak tengok keputusan darah hehehhe.. maklumlah dah terkenal dengan masalah kurang darah. Alhamdulillah Hb saya bagus. Tapi nurse tetap beri pil hematinik seperti folik asid, vit c serta pil tambah darah. Ambil juga lah kan sebab nurse dah beri, tak kan nak tolak plak. Tapi sebiji pun saya makan, Letak di mana pun saya tidak ingat. Apa yang saya buat, saya hanya teruskan ambil set hamil shaklee seperti biasa.

Apabila datang masa untuk cek up kedua tetap berdebar menantikan keputusan darah. Dapat ja terus tengok keputusan sebab nak tahu perkembangan, Alhamdulillah buat PERTAMA KALI Hb saya maintain. Syukur sangat-sangat dan nampaknya set hamil shaklee memang sangat-sangat membantu.

Untuk pengetahuan pembaca semua cara nak elak kurang darah ketika hamil adalah dengan mengambil VITA LEA Shaklee. Vita Lea Shaklee yang membantu maintainkan Hb saya kali ni dengan izin dari-NYA. Nurse pun puji sebab Hb saya masih cantik. Nurse nasihatkan agar saya teruskan pengambilan pil hematinik yang klinik bagi. Tapi dalam hati macam nak cakap jer saya x ambil langsung pil-pil tu tetapi ambil supplement dari shaklee sahaja hehehehe :)

Alhamdulillah syukur kerana saya dapat elak kurang darah ketika hamil dengan VITA LEA Shaklee. Saya sangat-sangat mencadangkan agar ibu hamil di luar sana yang menghadapi masalah kurang darah ketika hamil mengambil VITA LEA Shaklee

Nak tahu apa lagi kelebihan VITA LEA Shaklee? Boleh klik VITA LEA SHAKLEE

Elak kurang darah ketika hamil dengan VITA LEA Shaklee

Setakat ini saja perkongsian saya hari ini. Insya Allah selepas cek up ketiga nanti saya akan kongsi lagi bacaan Hb saya. Kita tengok keputusan seterusnya ok :)

Ohhh!! terlupa pula nak share video ibu hamil ni. Ibu hamil ni pun alami masalah yang sama macam saya. Cer klik untuk tengok apa katanya.

Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil – Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.

Nak bacaan Hb cantik macam saya dan ibu hamil di atas tu cepat-cepatlah hubungi saya 012 502 7002. Saya akan consult cara pengambilan vita lea sampai hb cantik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge