Seronoknya turun berat badan sampai nampak macam pakai baju pinjam.

Seronoknya dapat turun berat badan dari saiz XXXL ke saiz S, seronoknya dapat turun berat badan dengan mudah sampai kena hantar tailor perkecilkan baju yang tiba-tiba macam dah besar, seronoknya dapat turun berat badan dengan mudah sampai nampak macam pakai baju pinjam… seronokkan??

Memang sangat-sangat seronok!!!

Rata-rata kita yang berbadan besar selalu mengalami masalah seperti berikut:

-sering cepat penat dan cepat mengah apabila buat kerja berat
-sering sakit kaki dan tumit dek kerana kaki tidak dapat tampung berat badan yang  berlebihan
-badan kelihatan menggeleber dengan lemak yang tertojol-tojol sana sini
-sering dipandang sinis kerana berbadan gemuk dan gempal
-nampak tidak cantik, buruk dan cepat berpeluh
-kurang keyakinan diri apabila berdepan denagn orang ramai
-susah mencari saiz baju/seluar yang bersesuaian dan tidak banyak pilihan serta harga  yang lebih mahal daripada baju saiz biasa

Alangkah seronoknya turun berat badan sampai nampak macam pakai baju pinjam…Sudah semestinya kita akan cuba bermacam-macam cara untuk turunkan berat badan seperti bersenam, kawal pemakanan, ambil ubat kurus dan sebagainya. Tapi…sedih jika segala usaha tidak berhasilkan? Bila dah sedih tu pasti kita akan stress dan mula mengambil makanan berlebihan. Kita sendiri pun jadi putus asa untuk berdiet lagi.

Haaaaa!!!! Tolong, tolong, tolong jangan jadi macam ni ok? Kita perlu cari orang yang dapat membantu memberi tunjuk ajar kepada kita cara turunkan berat badan dengan
mudah sampai nampak macam pakai baju pinjam.

Di sini saya nak berkongsi cara turunkan berat badan dengan mudah dengan Set Kurus Shaklee. Kenapa saya kata mudah? Kerana kita akan dapat turunkan berat badan jika kita dapat ikut jadual, peraturan dan disiplin yang kuat.

Exercise juga sangat -sangat penting kalo nak berjaya turun berat badan. Tapi jika lepas senaman tunggang terbalik korang p melantak nasi lemak 2 pinggan, teh tarik 3 gelas lingkupppp ranap la diet korang…

set kurus shaklee

Basic rule yang sangat-sangat penting kita perlu ikuti adalah kurangkan pengambilan makanan yang manis, bergoreng, berminyak, berlemak dan makanan segera.

Jika kawan-kawan berminat hendak mencuba Set Kurus shaklee boleh hubungi saya di 012 502 7002 kerana saya akan guide kawan-kawan sampai dapat berat badan yang ideal.

Kawan-kawan juga akan dapat tips pemakanan dan jadual pemakanan yang betul agar berjaya turunkan berat yang dikehendaki.

Boleh juga pm saya di FB Maziah Ismail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge