Set berpantang Shaklee

Mesti ramai yang tercari set berpantang yang terbaikkan???

  • yang boleh sembuhkan luka dengn cepat!
  • yang bagi bertenaga sepanjang tempoh berpantang, maklumlah kena berjaga mlm, menyusukan ank (baby yang sihat menyusu setiap 1@ 2 jam sekali)
  • masalah sembelit ( sembelit masa berpantang mmg masalah biasa bg org selepas bersalin, perasaan takut nak meneran untuk membuang tu mesti ada sbb takut terbuka jahitan , betul x???)
  • Nak banyakkan susu badan ( ingat ye mommy semua susu badan adalah susu yang paling terbaik Allah ciptakan untuk baby)


Haaaa!!!! dgn set berpatang Shaklee semua masalah di atas boleh diatasi.. Saya dah ambil set ni mmg terbaikkkk!!!
Memang sangat membantu masa saya berpantang anak ke-3 dahulu. Kena berpantang sendiri sbb x ada org nak jaga saya. Bergantung harap dgn pertolongan dari suami tercinta. Dengan nak kena jaga 2 org nak yg sedang lasak membesar, baby br lahir, urus rumahtangga dan mcm2 lagi la..

SET BERPANTANG SHAKLEE

B-complex

– Ia bertindak sebagai penenang dan mengelakkan stress atau meroyan di kalangan Ibu yang sedang berpantang.
– Ia juga dapat meningkatkan pembentukkan sel darah merah dan sangat penting untuk menukarkan makanan yang kita ambil menjadi tenaga.
– Memelihara kulit dari dalam dan penting untuk kecantikkan , sesuai dengan namanya B for Beauty..

Vitalea / Multivitamin dengan Zat Besi

– Sangat penting kerana membekalkan 23 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh, tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan semasa berpantang.
– Zat Besi sangat diperlukan oleh tubuh bagi menghasilkan sel darah merah, bagi menggantikan kehilangan darah semasa proses kelahiran
– Ibu-ibu yang kekurangan vitamin ini akan kelihatan pucat, letih dan tidak bermaya.

Vitamin C

– Sangat penting bagi penyembuhan luka jahitan serta membaik pulih tisu yang rosak selepas bersalin. Juga penting untuk meningkatkan sistem pertahanan badan kerana sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 biji setengah buah oren.
– Vitamin C juga penting dalam membentuk kolagen dan penting dalam kecantikan kulit.

Zink

– Sangat penting bagi membaik pulih luka jahitan dan luka dalaman. Makanan yang kaya dengan zink ialah ikan haruan. Namun adalah agak sukar untuk mendapat dan memasak ikan haruan setiap hari, ditambah pula dengan harganya yang agak mahal.
– Pengambilan vitamin zink ini adalah tepat untuk ibu berpantang kerana zink dapat membantu mengatasi masalah “kedinginan” selepas bersalin dan pengambilan zink oleh ibu menyusu akan menjamin bayi membesar dengan optimum. Selain itu rambut ibu tidak mudah gugur dan luka bersalin akan cepat baik.

Energizing soy Protein- ESP


– Ramai yang tidak mengendahkan tentang keperluan protein dengan mengandaikan sudah memadai jika makan ikan, daging, telur serta minum air soya.
– Tahukah anda, protein cuma bertahan pada suhu tidak lebih 36°c . Jadi bila kita goreng dan memasak tentu suhunya lebih tinggi dari suhu tersebut. Ini akan mengganggu kandungan asid amino dalam protein tadi.
– Ramai yang tidak tahu, pengambilan protein yang mencukupi dengan asid amino yang lengkap membantu dalam penghasilan kulit yang cantik, rambut yang sihat kuku yang elok serta penghasilan susu ibu dengan kadar lebih cepat dan anak akan kenyang bila menyusu dan tidak meragam.
– Memberi tenaga segera kepada badan
– Memekatkan susu badan

Alfalfa

– Untuk pengetahuan ibu-ibu diluar sana, Alfalfa adalah merupakan raja segala tumbuhan.
– Pengambilannya dapat melegakan sakit sendi dan belakang
– Bertindak seperti ‘kacip fatimah’ kepada wanita
– Melegakan sembelit bagi ibu berpantang
– Membantu membanyakkan susu ibu (milk booster).
– Membuang angin dalam badan dan
– Memulihkan urat selepas bersalin

Ostematrix

-Membekalkan sumber kalsium
-Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat.
-Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh).
-Memulihkan kekejangan, kebas – kebas, sakit tulang belakang dan simpul biawak (bagi preggy mommy).
-Meringankan stress – mengelakkan gejala mudah meradang dan murung.
-Menstabilkan tekanan darah bagi memastikan tekanan darah berada tahap yang normal.
-Meringankan sakit ketika haid. (Kelancaran saraf dan pengecutan otot memerlukan kalsium yang mencukupi.
-Dengan kalsium yang cukup, kita tak mudah senggugut, retensi air)
-Membantu kekal bertenaga dan bersemangat walapun sibuk dengan urusan seharian(terutama bagi mereka yang bekerja)
-Membantu masalah gastrik.
-Membantu dalam pengurusan badan
-Membantu dalam mengatasi sembelit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge