Ubat Kurus Paling Selamat Dan Berkesan, Turun 17Kg Dah!

Sejak akhir-akhir ini trend rakyat Malaysia iaitu wanita banyak mencari ubat untuk kurus dan ubat untuk putihkan kulit. Hari ini saya tak nak cerita pasal ubat untuk putihkan kulit tapi nak cerita mengenai ubat kurus paling selamat dan berkesan. Jika selamat tu maksudnya tiada bahan merbahaya yang boleh membawa kesan buruk.

Saya nak berkongsi pengalaman upline saya sendiri yang dapat menurunkan berat badan sebanyak 17kg dengan hanya mengalamalkan set kurus yang saya nak cerita sekejap lagi.

Upline saya ini seorang yang boleh dikategorikan sebagai seorang yang berbadan gempal dan berisi. Sejak dari zaman sekolah rendah lagi, kemudian berlarutan sehingga ke sekolah menengah, sehinggakan beliau diberi nama ejekan “dugong” hanya kerana badannya yang berisi. Tapi, waktu tu beliau hanya makan hati berulam jantung je… Tak tahu apa nak buat dan tak tahu bagaimana caranya.. Hati manalah yang tak sedihkan bila digelar sebegitu rupakan? Sampai hati diorang ejek sampai mcm tu sekali.

Menurut upline saya, beliau mungkin mewarisi baka datuknya yang jenis mempunyai rangka badan yang besar serta berisi.. Sepanjang hidup beliau, dari sekolah menengah tak pernah merasa berat 50kg ke 55 kg… Semasa darjah 6 beratnya mencecah 60kg…Bayangkanlah macam manakan? Memang dari dulu tak pernah merasa kurus… KECUALI masa upline saya nak kahwin.. Sebulan sebelum kahwin, beliau tak makan nasi & pergi pusat slimming… Berhabisan beribu-ribu ringgit semata-mata nak nampak kurus dan cantik di hari bahagia… Beliau berusaha kuruskan badan semata-mata untuk pakai gaun untuk sesi potong kek di hari persandingan. Masa tu beratnya turun ke 78kg.

Tapi…selepas kahwin, mungkin kehidupan lebih bahagia di samping suami tersayang, badan beliau naik bagaikan di pam-pam… 3 minggu selepas bernikah, beliau disahkan mengandung. Tahu sajalahkan selera orang mengandung, semakin hebatlah proses menternak badan sehinggakan berat sebelum bersalin mencecah 98kg.

Selepas bersalin beliau sambung untuk melengkapkan penyusuan anaknya sehingga 2 tahun. Apabila sambung menyusu, selera makan lagi bertambah-tambah, banyak sangat baju yang dah tak muat tapi beliau redha dan pasrah demi anak tersayang. Dah sama naik dengan anak yang sedang membesar. Selepas bersalin, berat beliau memang tak pernah kurang daripada 85kg. Di bawah merupakan gambar ketika anaknya berusia 1 tahun lebih.

Ubat Kurus Paling Selamat Dan Berkesan, Turun 16Kg Dah!
Kemudian, tak lama lepas itu beliau disahkan hamil anak kedua…. Semasa beliau mengandungkan anak ke 2 beratnya tidak naik dengan mendadak kerana beliau sudah mula mengamalkan Set Ibu Hamil Shaklee beserta Omega Guard Shaklee.. Tujuan beliau mengambil Omega Guard, adalah untuk perkembangan IQ baby dalam kandungan dan juga untuk mengawal tekanan darah tingginya yang sering alami semasa mengandung… Yang bestnya berat beliau sepanjang mengandungkananak ke 2 hanya naik 9kg sahaja, berbanding masa mengandungkan anak pertama naik sampai 20 kg. Di samping itu upline saya mengamalkan Cinch Shake Shaklee dan ESP untuk mengelakkan rasa lapar dan mengunyah makanan-makanan yang tak sepatutnya. Berat beliau ketika ini adalah 93kg.

Selepas bersalinkan anak ke 2 pada 1 Mei 2013, beliau bertekad dan mengambil keputusan untuk menurunkan berat badan.. Semasa dalam pantang, beliau hanya menggunakan Set Berpantang Shaklee sahaja…Dengan penggunaan set ini sangat-sangat membantu beliau dalam proses pemulihan dengan cepat dan rasa sangat bertenaga sepanjang berpantang. Selepas 2 minggu bersalin, beliau mula mengambil Set Kurus Shaklee yang terdiri daripada Cinch Shake, Omega Guard, Lecithin serta Alfalfa. Saya mula mengamalkan Set Kurus Shaklee dengan konsisten dan dalam masa yang sama saya mengamalkan diet yang sihat.. Pantang larang semasa berpantang juga beliau tidak abaikan.

Selepas 3 bulan setengah mengamalkan Set Kurus Shaklee ni, berat beliau dah mencecah 76kg…Penurunan sebanyak  17kg (sebelum bersalin 93kg) sepanjang 3 bulan adalah satu pencapaian yang sangat baik buatnya.

Pengambilan set ini langsung tidak mengganggu proses penyusuan anaknya (perlu pemantauan dan cara pengambilan yang spesifik serta beberapa tips diperlukan)…malah sangat-sangat mencukupi..Alhamdulillah… Beliau tidak berdiet ketat seperti orang lain, dan masih makan nasi dan lauk-lauk lain yang seimbang… (Jika anda berminat nak cuba set ini, dan anda seorang ibu menyusu, saya akan guide anda dengan cara pengambilan yang betul supaya proses penyusuan anda tidak terganggu)

Ubat Kurus Paling Selamat Dan Berkesan, Turun 17Kg Dah!Dalam gambar ni, gambar kedua dan ketiga tu adalah gambar upline saya semasa mengandungkan anak ke 2… setelah beberapa bulan berlalu, beliau masih mengamalkan set kurus shaklee ni.. Dan yang paling best, beratnya tidak naik malah maintain kepada 76kg..Tetapi apa yang upline saya perasan, banyak bajunya yang lama-lama dah boleh pakai semula.. Itulah yang dinamakan inch loss, pengurangan inci.. Set Kurus Shaklee bukan fokus kepada penurunan berat, tetapi juga fokus kepada pengurangan inci. Dibawah ini merupakan gambar terbaru upline saya, dah kuruskan?

Ubat Kurus Paling Selamat Dan Berkesan, Turun 17Kg Dah!Sekarang ni beliau dah mula fokus kepada aktiviti fizikal seperti berjogging dan juga bermain badminton.. InsyaAllah misi beliau untuk mencapai 70kg tercapai.. serta yang paling penting, beliau masih fully breastfeed anak ke 2nya. Beliau sangat gembira dengan perubahan dirinya sekarang.. Rasa lebih yakin untuk berhadapan dengan orang ramai. Saya doakan semoga usaha beliau berterusan dan membuahkan hasil seperti yang diinginkan.

Boleh klik sini untuk mengetahui Set Lengkap Kurus Shaklee yang upline saya amalkan sehingga dapat turun sebanyak 17kg.

Jadi macam mana? Masih lagi ragu-ragu dengan keberkesanan set kurus shaklee? Ok saya akan berkongsi pula video rakaman ibu ini yang berjaya menurunkan berat badan sebanyak 20kg selepas bersalin dengan mengamalkan set kurus shaklee. Jom saksikan..

Kurus Selepas Bersalin Sampai Turun 20kg! Wow! from iReach HD on Vimeo.

Dasyatkan ibu-ibu ini. Masing-masing dengan semangat yang kental ingin turunkan berat badan dan ternyata mereka telah berjaya. Jadi bagaimana dengan anda? Masih nak tunggu lagi? masih nak fikir lagi? Jom bertindak sekarang dengan menghubungi saya di 012 502 7002 untuk pertanyaan atau tempahan set kurus shaklee ini. Dapatkan konsultasi yang berterusan dari saya sehinnga anda berjaya dapatkan berat badan yang diingini. Hanya untuk customer saya sahaja.

6 thoughts on “Ubat Kurus Paling Selamat Dan Berkesan, Turun 17Kg Dah!

  1. saya ada beli lecichin but x boleh telan..rasa tekak mcm tersekat …takut nak makan..selain lecichin ada x lain yang berkesan..sy mmg problem ambil pil yang besar2..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge