Vitamin E Semulajadi

Vitamin E merupakan salah satu vitamin antioksida yang tinggi. Terdapat banyak kebaikan jika mengamalkn pengambilan vitamin yang mempunyai antioksida yang tinggi. Terdapat banyak vitamin E di pasaran dan mudah didapati. Tetapi sangat penting dapatkan vitamin E yang semulajadi.

Perbezaan vitamin E shaklee dengan vitamin E di pasaran:

  • Diperbuat daripada minyak soya dan minyak biji gandum yang kaya dengan vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gama, delta)
  • Mengandungi 10mg Selenium semulajadi yang membantu tubuh dalam menyerap vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot,
  • Vitamin E juga penyahtoksin semulajadi logam berat seprti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

Kebaikan Utama Vitamin E Shaklee:

MELINDUNGI JANTUNG
melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan kolestrol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platelet marah melekat kedinding arteri, menghalang anemia hemolitik dan penyakit jantung.

MEMPERTINGKATKAN KEMAMPUAN REPRODUKTIF
lelaki yang mengambil vit E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma.

ANTI-PENUAAN
Membantu melambatkan penuaan mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. membantu memulihkan tekstur kulit dan ton muka serta dada dan otot peha.

ANTI-OKSIDA YANG KUAT
pengambilan lebih dari 1200ui sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan memberi kesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, mengalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Juga memperbaiki masalah penglihatan.

KELESTARIAN TENAGA
Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.

MEMPERBAIKI ARTHRITIS
Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, sakit sendi.

MENGHALANG KEGUGURAN
Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopaus, juga menghalang kematian janin, keguguran.

MEMPERBAIKI PARUT
Boleh disapu terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.

 Vitamin E shaklee

Ingin mendapatkan vitamin E yang semulajadi boleh la mencuba vitamin E shaklee ini. Sebarang pertanyaan mengenai vitamin E shaklee boleh hubungi saya 012 502 7002.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge